Mrazivá noc na vrcholcích hor nad Kaprunem vyjde draho, stojí ale za to - Aktuálně o Alpách | Co se děje v Alpách

alpy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Mrazivá noc na vrcholcích hor nad Kaprunem vyjde draho, stojí ale za to

Kdybyste měli strávit noc ve spacáku v horách ve výšce 2 500 metrů nad mořem a ještě ze to zaplatit, většina z vás by asi s díky odmítla. Automobilka Volvo však vsadila na to, že se takoví lidé najdou, a nechala vybudovat na vrcholku ledovce Kitzsteinhorn v lyžařském středisku Kaprun malou vesničku nazvanou Volvo Ice Camp. Tvoří ji čtveřice velkých a shluk sedmi menších iglú, která jsou připravena nabídnou pohodlí lidem, kteří si tu zaplatí noc. A to není nejlevnější záležitost - pobyt zde v "Ledovém campu" vyjde na 168 eur.

Od ledna do dubna si tu mohou lidé rezervovat pobyt na jednu noc, jehož součástí je večeře, pár hodin veselí u ledového baru a mrazivá noc v jednom ze sedmi malých iglů. Vesničce dominují čtyři velká iglů - uvnitř jednoho se nachází jídelní hala, kde se na ledových stolech podává horké maso a grilovaná zelenina; ve druhém je bar s ledovým pultem i stoličkami, kde se lidé ohřívají horkým čajem nebo naopak chladí ledovými panáky. V dalších velkých iglů se nachází zázemí obsluhy.

Malebně a roztomile působí malá iglů, určená ke spaní. V každém z nich najdete několik ledových postelí, pokrytých kožešinami. Hosté musí spát ve speciálních, extrémně teplých spacácích. Stěny iglů sice dobře izolují, nicméně nad bod mrazu zde teplota nestoupá. Důležité je i hodně pít, proto nocležníci dostávají na noc zásobu pitné vody. V několika vrstvách oblečení se tedy dá noc ve Volvo Ice Campu přežít - záleží však jenom na vás, jak moc si to užijete.

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje