Rakouský Kals je nové, prvotřídní lyžařské středisko, o kterém se ještě moc neví - Aktuálně o Alpách | Co se děje v Alpách

alpy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Rakouský Kals je nové, prvotřídní lyžařské středisko, o kterém se ještě moc neví

V rakouském  Kalsu se sice lyžuje už dlouho, teprve nedávno se však toto lyžařské středisko spojilo se sousední oblastí Matrei a začalo s modernizací celého areálu. Letos Kals a Matrei otevřeli lyžařskou sezonu jako jeden celek poprvé.

Centrem celého areálu je dolní stanice kabinové lanovky, poblíž které sídlí lyžařská škola pro děti i dospělé začátečníky. K dolní stanici směřuje několik kratších, mírných modrých sjezdovek, na kterých se nejčastěji pohybují právě děti a lidé, kteří s lyžováním teprve začínají nebo si nepotrpí na adrenalinovou jízdu. Tato část střediska leží na jižním svahu, takže je téměř celý den vyhřívána sluncem.

Zkušenější lyžaři si přijdou na své v nejvyšším bodě areálu, kam se dostanou po zhruba deseti  minutách jízdy lanovkou a odkud se táhne několik černých a červených sjezdovek. Po některých se lyžaři a snowboardisté dostanou zpátky do Kalsu, některé končí v Matrei. Z nejvyššího bodu střediska,  kterým je vrchol Cimaross o výšce 2621 metrů, je krásný výhled na okolní krajinu a majestátný Grossglockner. O několik desítek metrů níže čeká na odvážlivce akrobatický park s několika skokánky a raily. Vzhledem k vysoké poloze střediska se může zdát, že je to místo pouze pro mladé a fyzicky zdatné sportovce, ale opak je pravdou. Své si tu najdou i běžkaři a nordic walkeři.

To nejkrásnější na Kalsu je ale to, že ho zatím turisté ve větším měřítku neobjevili. Můžete si tedy být jisti, že se zde vyhnete úmornému čekání na vlek a nekonečným frontám v občerstvovacích stáncích a restauracích. Kals se však rychle rozrůstá a zprávy o jeho atraktivitě se mezi lidmi šíří, takže přeplněno lyžaři tu může být už třeba za rok.
 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje