Tyrolské středisko Galtür je zárukou dobrého lyžování i skvělých kulinářských specialit - Aktuálně o Alpách | Co se děje v Alpách

alpy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Tyrolské středisko Galtür je zárukou dobrého lyžování i skvělých kulinářských specialit

Zimní středisko Galtür najdete v rakouském Tyrolsku nedaleko hranic se Švýcarskem. Lidé tu lyžovali už na začátku dvacátého století a v roce 1930 se Galtür mohl chlubit nejdelší lanovkou v Evropě.

Před pár lety vyhlášené středisko postihla lavina, která zabila přes tři desítky lidí. Aby předešli dalšímu neštěstí, nechali místní postavit mohutnou zeď, která případnou další katastrofu odvrátí. V devatenáct metrů vysokém opevnění najdete mimojiné muzeum nazvané Alpinárium, které je zaměřeno především na ekologii.

Zdejší lyžařský areál nazvaný Silvapark je obklopen desítkami hotelů, ze kterých se lyžaři pohodlně dostávají přímo na sjezdovky. Milovníci zimních sportů si galtürský areál pochvalují. Lyžuje se tu ve výšce od 1600 do 2300 metrů nad mořem a šedesát procent povrchu sjezdovek se dá uměle zasněžovat, takže, i když je zima na sníh skoupá, v areálu se dá skvěle lyžovat. Barevné značení sjezdovek až zázračně odpovídá jejich skutečné obtížnosti, takže se nemusíte bát, že vás terén nemile překvapí.

Většina tras je červená, na jediné černé se doporučuje udělat si zastávku ve stylové restauraci Addis Abeba, kde skutečně mimořádně dobře vaří. Mají tu všechny regionální speciality včetně tyrolského špeku nebo horského sýra Paznauner Käser zamíchaného do salámového salátu se sladkokyselou zálivkou. Nezapomněli tu ani na lyžařskou rakouskou klasiku, jako jsou gulášová polévka či Germknödel - kynutý knedlík olbřích rozměrů se švestkovou nádivkou, sedící v hlubokém talíři ve vanilkové omáčce a posypaný mákem.

Hory a pastviny kolem Galtüru jsou i rájem divoké zvěře, a tak se hojně vyskytuje i na jídelních stolech. Divočina se podává ochucená divokým kořením, s knedlíky a pikantním zelím.

Nedaleko Galtüru se nachází lyžařské středisko Ischgl, které bývá často přeplněno turisty. Ti sem zpravidla častěji než za sportem jezdí za zábavou. V Ischglu najdete desítky restaurací, barů a diskoték. Jednoduše řečeno, víc než o lyžování tu jde o bujaré večírky, takže až budete projíždět okolo, pamatujte na to.

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje